Om Lille Kabelvåg 


Lille Kabelvåg ligger sentralt plassert ved Kabelvåg torg med store utstillingslokaler på over 600 kvadratmeter. Foruten en egen samling av kunst og gjenstander viser galleriet skiftende utstillinger med billedkunstnere og kunsthåndtverkere, samt arbeider av Thor Erdahl og Inger Anne Nyaas. Galleriet har i tillegg et grafisk verksted og kunstutsalg. Lokalene brukes også til andre kulturarrangement som konserter, film, foredrag og møter. Lille Kabelvåg er et åpent og velkommende sted for lokalbefolkning og besøkende.

illustrasjon

 

Inger Anne Nyaas

Kunsthåndverker


 

Thor Erdahl

Billedkunstner og grafiker


 

Inger Anne Nyaas er født i 1960 i Misvær. Hun er utdannet ved kunstskolen i Kabelvåg og Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen med hovedfag i tekstil stofftrykk 1988 – 1994. Innen tekstilkunsten har Nyaas kontinuerlig utforsket spennet av muligheter som ligger i mediet. Fra å trykke tekstil med ulike teknikker, har hun de siste årene arbeidet med omforming av materialer og bruksgjenstanders funksjon.

 

Et eksempel er hennes arbeider med utgangspunkt i kopptua, som vel er noe av det mest hverdagslige og minst anselige tekstilet man har i hjemmet. Nyaas har ønsket å gi kopptua oppmerksomhet og nye assosiasjoner. Dette har hun gjort gjennom å trykke ulike bilder, mønstre og symboler på klutene. Prosjektet er konseptuelt, hun nummerer dem som om de var grafikk, i begrensede serier, og presenterer dem gjerne slik vi finner dem i supermarkede, til salgs i hylla for husholdningsprodukter. På den måten møtes kunst, kommers og hverdagsobjekt i hennes arbeider på en måte som utfordrer den tradisjonelle forståelsen av kunstens arena.

Thor Erdahl er født 22.mai 1951 og er oppvokst i Kabelvåg. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverks -og Kunstindustriskole.

 

Thor Erdahl har blandt annet utsmykket Kabelvåg torg, Farmasibygget ved Universitetet i Tromsø og hurtigruteskipene Fram, Trollfjord og Kong Harald. I 2003 var Thor Erdahl festspillutstiller under Festspillene i Nord-Norge. Han har hatt mange separatutstillinger og deltatt på flere kollektivutstillinger.

 

Landskap fra Lofoten er gjennomgangstema i flere av maleriene hans. Erdahls uttrykk i bildene er fargesterke, fabulerende og fantasifulle. Thor lager også grafikk i svart/hvit.

Malerier av Thor Erdahl kan kjøpes på Atelier.as