Meny
Forside
Utstilling
Galleriet
Thor Erdahl
Inger Anne Nyaas
Kabelvåg
Kontakt oss
Linker


Thor Erdahl setter nye
farger på den blå byen

Det står fargesteke og hardtslående lofotbilder  på menyen når kunstneren Thor Erdahl fra Kabelvåg gjør sitt inntog i Sortland kunstforening fredag 19. oktober. Han har med seg malerier som definitivt vil sette den blå byen i kontrast. Til utstillingen har han med seg et tredvetalls  oljemalerier i vekslende format som er blitt til i løpet av det siste året.

Helt siden han vendte tilbake fra Oslosom nyutdannet kunstner på begynnelsen av 80-tallet har Thor Erdahl utfordret styrken og mangfoldet Lofoten representerer. Mye handler om å forenkle og trekke ut essensen av samspillet mellom steile fjell, kystflaten og sjøen.  Siste men ikke minst lyset som så mange reiser nordover for å oppleve. Vi forstår at kunstneren kaller fjellene lofotpyramider.

Bildene er på en og samme tid både realistiske og abstrakte; vi gjenkjenner landskapet  samtidig som vi utfordres av fargestyrken og kraften i uttrykket. Erdahl er definitivt ikke en kunstner som holder igjen på fargene, og det gir bilder som på sitt beste rommer en nesten eksplosiv styrke.  Den engelske maleren David Hockney besøkte Nord-Norge våren 2002. Og Erdahl gjør hans ord til sine; den beste opplevelsen av lys og landskap får du ved å reise nordover.

En vesentlig del  av det siste året har gått med til  arbeidet  med utsmykking av det nyeste hurtigruteskipet ”Fram” hvor han representert med 12 arbeider om bord. På Sortland stilte han sist ut i 2005.

06.10.07


Besøksadresse:
Galleri lille Kabelvåg
Torget
8310 KABELVÅG

 


post@lillekabelvaag.no