Inger Anne Nyaas

Inger Anne Nyaas, født 1960 i Misvær er utdannet ved kunstskolen i Kabelvåg og Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen med hovedfag i tekstil stofftrykk 1988 – 1994.

Innen tekstilkunsten har Nyaas kontinuerlig utforsket spennet av muligheter som ligger i mediet. Fra å trykke tekstil med ulike teknikker, har hun de siste årene arbeidet med omforming av materialer og bruksgjenstanders funksjon.

Et eksempel er hennes arbeider med utgangspunkt i kopptua, som vel er noe av det mest hverdagslige og minst anselige tekstilet man har i hjemmet. Nyaas har ønsket å gi kopptua oppmerksomhet og nye assosiasjoner. Dette har hun gjort gjennom å trykke ulike bilder, mønstre og symboler på klutene. Prosjektet er konseptuelt, hun nummerer dem som om de var grafikk, i begrensede serier, og presenterer dem gjerne slik vi finner dem i supermarkede, til salgs i hylla for husholdningsprodukter. På den måten møtes kunst, kommers og hverdagsobjekt i hennes arbeider på en måte som utfordrer den tradisjonelle forståelsen av kunstens arena.