Thor Erdahl viser nye malerier i Galleri Nord-Norge

Thor Erdahl viser nye malerier i Galleri Nord-Norge i Harstad fra 23. februar til 31. mars.

 

Åpningen lørdag 23. februar kl. 13.00.

 

Store formater og sterke farger

Maleriene til Thor Erdahl preges av et moderne billedspråk, store formater og sterke farger. Det er landskapet fra Lofoten som abstraheres på en fabulerende og fantasifull måte.

 

Utstillingsåpning

Utstillingen åpnes med kunstneren tilstede og dette er ei salgsutstilling. Thors kunst har tiltrukket seg et stort publikum og han er en maler som har en sterk posisjon i norsk malerkunst.

 

Markant kunstner

Thor Erdahl (1951) er født og oppvokst i Kabelvåg. Han har utdannelse fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Etter et tiår i Oslo vendte han tilbake til Kabelvåg og har siden vært en markant kunstner i landsdelens kunstmiljø. Et stort utvalg av hans bilder henger i offentlige bygg som utsmykning. I Harstad er hans verker innkjøpt av Harstad Bibliotek og Harstad Sykehus.

 

Festspillveteran

Thor Erdahl har vært utstilt under Festspillene i Nord-Norge i 1975, 77, 78 og 2001, hadde separatutstilling under FINN i 1981 og var festspillutstiller i Galleri Nord-Norge i 2003. I 2013 kunne Harstadværingene se hans kunstverk på Kafé De 4 Roser. Han har deltatt flere ganger på Den Nord-Norske kunsutstilling, Statens Kunstutstilling og Nord-Norsk Samtidskunst.