Utstilling i Galleri Nord-Norge

Thor Erdahl viser nye malerier i Galleri Nord-Norge i Harstad fra 23. februar til 31. mars.

Åpningen lørdag 23. februar kl. 13.00. 

Store formater og sterke farger
Maleriene til Thor Erdahl preges av et moderne billedspråk, store formater og sterke farger. Det er landskapet fra Lofoten som abstraheres på en fabulerende og fantasifull måte. 

Utstillingsåpning
Utstillingen åpnes med kunstneren tilstede og dette er ei salgsutstilling. Thors kunst har tiltrukket seg et stort publikum og han er en maler som har en sterk posisjon i norsk malerkunst. 

Markant kunstner
Thor Erdahl (1951) er født og oppvokst i Kabelvåg. Han har utdannelse fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Etter et tiår i Oslo vendte han tilbake til Kabelvåg og har siden vært en markant kunstner i landsdelens kunstmiljø. Et stort utvalg av hans bilder henger i offentlige bygg som utsmykning. I Harstad er hans verker innkjøpt av Harstad Bibliotek og Harstad Sykehus.

Festspillveteran
Thor Erdahl har vært utstilt under Festspillene i Nord-Norge i 1975, 77, 78 og 2001, hadde separatutstilling under FINN i 1981 og var festspillutstiller i Galleri Nord-Norge i 2003. I 2013 kunne Harstadværingene se hans kunstverk på Kafé De 4 Roser. Han har deltatt flere ganger på Den Nord-Norske kunsutstilling, Statens Kunstutstilling og Nord-Norsk Samtidskunst.

Rita Marhaug – Konsekvensutredning

Utstillingen åpnes av Kjetil Berge og Rita er tilstede på åpningen.

Rita Marhaug (1965) har hatt stor utstillingsaktivitet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hennes arbeid spenner fra tradisjonelle uttrykk som tegning og grafikk til installasjoner og performance. Denne gangen vender hun tilbake til tresnittet og collagen. Rita Marhaug avsluttet sitt professorat i grafikk ved Kunst og designhøgskolen i Bergen august -13 og er nå freelancekunstner med atelier i C. Sundtsgate 55 i Bergen. I 2009 kjøpte hun hus på Vestvågøy sammen med ektefelle Odin Vigestad.

Om utstillingens elementer

ALLEGORI OVER NORDLAND VI er en syklus på syv tresnitt i formatet 58 x 88 cm. Motivene viser mennesker og dyrefigurer i samhandling av ambivalent karakter. De er alle velkjente skapninger fra vårt nærmiljø, mange av dem allmenne symboler og såkalte «tricksterfigurer». En trickster kan være et menneskeliknende dyr som gjør lureri eller triks eller på annen måte fornærmer eller unnlater å adlyde anerkjente regler og normer for oppførsel. Reven, oteren og haren er alle typiske eksempler fra eventyr og folketro.

Gruppen av collager har fått tittelen KONSEKVENSUTREDNING, og er en resampling av tresnittene. Trykkene har fått en uhøytidelig behandling og tilføring av nye materialer og innramminger.

Utstillingens tredje element er en vegginstallasjon i spraylakkert akrylspeilglass.

Kunst i motbakke

Kunst i motbakke er vår private samling av kunst og objekter som inngår som en egen del i lokalene til Lille Kabelvåg. Samlingen har kontinuerlig blitt utvidet og bearbeidet etter at den åpnet i 2013.