Rita Marhaug – Konsekvensutredning

Utstillingen åpnes av Kjetil Berge og Rita er tilstede på åpningen.

Rita Marhaug (1965) har hatt stor utstillingsaktivitet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hennes arbeid spenner fra tradisjonelle uttrykk som tegning og grafikk til installasjoner og performance. Denne gangen vender hun tilbake til tresnittet og collagen. Rita Marhaug avsluttet sitt professorat i grafikk ved Kunst og designhøgskolen i Bergen august -13 og er nå freelancekunstner med atelier i C. Sundtsgate 55 i Bergen. I 2009 kjøpte hun hus på Vestvågøy sammen med ektefelle Odin Vigestad.

Om utstillingens elementer

ALLEGORI OVER NORDLAND VI er en syklus på syv tresnitt i formatet 58 x 88 cm. Motivene viser mennesker og dyrefigurer i samhandling av ambivalent karakter. De er alle velkjente skapninger fra vårt nærmiljø, mange av dem allmenne symboler og såkalte «tricksterfigurer». En trickster kan være et menneskeliknende dyr som gjør lureri eller triks eller på annen måte fornærmer eller unnlater å adlyde anerkjente regler og normer for oppførsel. Reven, oteren og haren er alle typiske eksempler fra eventyr og folketro.

Gruppen av collager har fått tittelen KONSEKVENSUTREDNING, og er en resampling av tresnittene. Trykkene har fått en uhøytidelig behandling og tilføring av nye materialer og innramminger.

Utstillingens tredje element er en vegginstallasjon i spraylakkert akrylspeilglass.