Bjørn Tore Stavang

Stavang er født i Florø 4. februar 1965 og han vokste opp henholdsvis i Florø og senere på Sande i Sunnfjord. Han har gått på Sogn og Fjordane Kunstskole i 85/86. Flyttet til Oslo i 88 og gikk 2 år på Strykjernet Tegne og Maleskole med et 4 mnd. opphold på Canserrat utenfor Barcelona. Jobbet i noen år med maleri på ymse felles-atelierer og som aktiv musiker i Oslo. Dro til England i 96 og begynte på en 3-årig BA Visual Arts ved Camberwell College of Arts i London. Traff der samboer Sylvia Henriksen fra Svolvær, som studerte grafisk design i London og flyttet etter fullført utdanning sammen tilbake til Oslo. Fikk etterhvert nok av storbyens mas og flyttet sammen med felles datter Ella på 3 år til drømmehuset i Kabelvåg.

Har tidligere deltatt på kollektiv-utstillinger i bl.a. England, Tyskland, Vestlandsutstillingen, Østlandsutstillingen og hatt noen mindre seperatutstillinger i Oslo bl.a. ved Galleri 69 nå i vår.

Om arbeidene
Maleriene som vises på Galleri Lille Kabelvåg blir en blanding av nyere og eldre dato, og tar bl.a. opp i seg temaer som persepsjon og det tradisjonelle maleriets fysiske grenser. Der de eldre arbeidene er bygget på en digital-fetisjistisk oppkutting av billedinformasjonen og konsekvent dyrking av kvadratet, er de nyere basert på en brytning med disse prinsippene. Disse har en tilstedeværelse av 3-dimensjonalitet i sitt utvidede forhold til rommet da de vanligvis er bygget etter ikke-rektangulære mål. De kan også sees som beslektet med den gamle maler-teknikken trompe-l´oel som betyr ”å lure øyet”, og tar ofte for seg speil, rom og dører som som utgangspunkt.